Ons verhaal

Wij zijn

1900 deelnemers...

… met passie voor landschap
… met gevoel voor flora en fauna
… met besef van cultuurhistorie
… met een hart voor landschapsbeheer

Wij beheren

en onderhouden...

… 1124 kilometer aan houtwallen en singels
… 500 poelen
… 3100 knotbomen
… 326 hectare (geriefhout)bos

Onze missie

De Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel (SGBDO) heeft als missie om de waarde(n) van het landschap in stand te houden en te versterken door waardevolle landschapselementen van duurzaam langjarig beheer te voorzien.

Meer weten? Lees meer over het belang van ons landschap. 

Samen houden we Overijssel mooi!

Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel

Groene en blauwe

diensten-contract

Door het afsluiten van een GBD-contract is de eigenaar duurzaam (meestal voor 21 jaar) verzekerd van een vergoeding voor het onderhoud en beheer van de landschapselementen. Ook is het mogelijk om een eenmalige vergoeding voor aanleg en herstel van landschapselementen te krijgen. 

Het afsluiten van een Groene en Blauwe Diensten-contract verloopt in overleg met jouw gemeente. Inmiddels zijn de meeste landschapsfondsen belegd. Denk je dat jouw landschapselementen in aanmerking komen voor een Groene en Blauwe Diensten-contract en wil je weten welke ruimte er nog is in jouw gemeente? Neem dan gerust contact met ons op! 

Foto: Ruud Ploeg

Kennisbank

Wil je tips en advies over het onderhoud en beheer van landschapselementen? Neem een kijkje in onze kennisbank! 

Bedrijfsfilm

Houtwallen, singels, hoogstamboomgaarden en kikkerpoelen, het zijn elementen die horen bij het Overijsselse landschap. Dit landschap is door de eeuwen heen ontstaan. Vaak door een wisselwerking tussen mens en natuur. De elementen in het landschap vertellen het verhaal van onze geschiedenis. Deze geschiedenis heeft ons een gevarieerd Overijssels landschap nagelaten waarvan velen genieten. 

stichtingen

Contractanten hebben een privaatrechtelijk contract met één van de vier Groene en Blauwe Diensten stichtingen. Welke stichting dit is, hangt af van het gebied waar je woont en grond heeft. Dit kunnen de volgende stichtingen zijn:

Logo's stichtingen bij elkaar

Ontmoet onze mensen

Geert Schoemakers

Projectleider

Marjel Das

Projectcoördinator

Linde Stokvis

Projectmedewerker

Robert Pater

Veldadviseur

Hellen Jalink

Back-office