Voor deelnemers

Onze missie is het duurzaam beheer van landschapselementen in Overijssel. Om dit te realiseren, werken wij aan drie kernwaarden: betrokkenheid, kennisoverdracht en kwaliteitscontrole. Op deze pagina lees je hoe we deze waarden tot uiting brengen in ons werk en wat dit voor jou betekent. 

Driehoek SGBDO-01

1. Betrokkenheid

We zijn trots op alle deelnemers die zich met hart en ziel inzetten voor het landschap. We zijn graag in contact met deelnemers om deze gezamenlijke betrokkenheid en trots te delen. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat deelnemers advies en kennis opdoen ter ondersteuning van het beheer. Via onze website, nieuwsbrieven en mailings werken we aan deze betrokkenheid. Daarnaast bieden we handige links naar kennis en (online) cursussen aan. Ook zijn onze adviseurs regelmatig op pad in het landschap en is er de mogelijkheid om, naast de reguliere controles en adviesgesprekken, individueel advies te vragen. Heb je behoefte aan advies? Neem vooral contact met ons op!

Geef je actuele gegevens aan ons door
Als deelnemer ontvang je vanuit de stichting relevante informatie ten behoeve van jouw contract. Om jou goed te bereiken, hebben we jouw actuele persoonsgegevens en e-mailadres nodig. Wil jij met ons in contact blijven? Zijn er gegevens gewijzigd? Of is jouw e-mailadres bij ons nog niet bekend? Geef dit dan aan ons door. 

Foto: Willem Heijdeman

2. kennisoverdracht

Van werken in het landschap krijg je energie en je werkt aan een mooier stukje van jouw landschap. Maar het landschapsbeheer vraagt soms ook specifieke kennis. Kennis om jouw werk net wat aangenamer te maken of om wat extra te kunnen doen voor een bepaalde plant- of diersoort. Wij ondersteunen je graag met informatie, advies en tips. Onderstaand vind je de juiste doorverwijzingen naar alle info die je nog hebt om jouw landschapselementen duurzaam te beheren.

Dienstenbundel
In de dienstenbundel staat per landschapselement een algemene beschrijving van de werkzaamheden, de beheer- en werkvoorschriften en de kwaliteit en het beeld van het landschapselement. Meer weten over de dienstenbundel? Klik hier.

Kennisbank 
Heb je behoefte aan praktische info over bijvoorbeeld het onderhoud van een landschapselement of de aanplant van een heg? Bekijk onze Kennisbank. 

Cursussen en informatiedagen
Wil je meer kennis opdoen en een e-learning, cursus of praktijkdag bijwonen? Bekijk dan onze activiteitenagenda. Hier plaatsen wij alle relevante activiteiten van onze stichting, maar ook van partner- en netwerkorganisaties waar jij aan kunt deelnemen.

Persoonlijk advies
Heb je een specifieke vraag met betrekking tot jouw contract? Neem dan contact met ons op. 

3. kwaliteitscontrole

Ons uitgangspunt is dat gecontracteerde landschapselementen op een juiste wijze moeten worden beheerd. We bieden advies en ondersteuning waar nodig en zien er op toe dat onderhoud juist wordt uitgevoerd. Hoe? Door de kwaliteitscontroles uit te voeren. Dit doen we op drie manieren.

  1. Controle in het veld met signaalfunctie
    Vanaf de openbare weg en met hulp van ogen en oren in het veld worden landschapselementen bekeken en beoordeeld.
  2. Controle met veldadviseur
    Een veldadviseur maakt vooraf een afspraak om langs te komen voor controle. Tijdens zijn bezoek geeft hij tips en advies om het beheer van elementen zo goed mogelijk uit te voeren.
  3. Zachte controle vanuit backoffice
    Onze backoffice doet na een controle van de veldadviseur een hercontrole op de naleving van gemaakte afspraken over het beheer. Vaak betreft dit een specifiek landschapselement. Door middel van het insturen van een foto kun je als deelnemer laten zien dat het beheer volgens afspraak is uitgevoerd. 

samen versterken en behouden we de waarde(n) van ons landschap.

Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel