Stichting herstelt groen in Staphorst

Stichting Historieherstel 2017 schat de natuur en het landschap op waarde en beschermt landschapselementen in Staphorst. De stichting ondertekende dinsdag 5 juli 2022 een overeenkomst met Stichting Groene en Blauwe Diensten (SGBDO) voor de aanleg en het langjarig beheer van landschapselementen.

Zo worden door deze samenwerking in en rond Staphorst geriefhoutbosjes en bomenrijen hersteld en worden nieuwe wandelpaden en heggen aangelegd. Met deze overeenkomst helpt SGBDO grondeigenaren bij het onderhoud zodat iedereen kan blijven genieten van het mooie landschap van Staphorst.
 

Dienstenbundel voor de gemeente Staphorst

Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Staphorst kunnen aanspraak maken op het landschapsfonds dat de SGBDO beheert. Zij kunnen door bijdragen van dit fonds bijvoorbeeld een elzensingel of een poel langjarig onderhouden. Onlangs heeft de gemeente Staphorst de nieuwe Dienstenbundel vastgesteld, waardoor grondeigenaren een contract aan kunnen gaan voor veel meer typen landschapselementen dan voorheen.

In de Stentor verscheen een artikel over dit goede nieuws.

 

Interesse in een contract voor het beheer van uw landschapselementen?

Heeft u landschapselementen op uw terrein, of wilt u deze aanleggen? Dan is een overeenkomst voor het langjarig beheren met de SGBDO mogelijk. Neem contact op: www.sgbdo.nl of 0529 – 408 385. Eén van onze veldadviseurs komt langs om te kijken welke mogelijkheden er zijn om landschapselementen onder contract te brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief